Intrebări frecvente

Ce este electroșocul?

Electroșocul (arma paralizanta) este un dispozitiv de mână, cu baterie sau cu acumulator, care produce un curent electric puternic. Aceasta servește la paralizarea temporară a sistemului muscular și nervos al adversarului. Fiecare electroșoc are doi electrozi între care are loc o descărcare electrică. Dacă atingem cealaltă persoană cu electrozi (direct sau printr-un strat de îmbrăcăminte), curentul curge în mușchii lor, provocând dureri severe, dezorientare imediată și pierderea echilibrului. Curentul electric perturba impulsurile neurologice care controleaza miscarea musculara. Voltaj este extrem de mare, dar curentul este foarte mic (aproximativ 3 mA), prin urmare, nu există nicio deteriorare permanentă a organismului persoanei afectate. Electroșocurile sunt considerate a fi unul dintre cele mai eficiente instrumente de autoapărare moderne. Popularitatea lor este în prezent în creștere.


Este electroșocul mortal?

Cu siguranță că nu. Electroșocurile sunt printre instrumentele de apărare neletale. Electroșocul servește doar pentru a paraliza temporar un adversar.


Electroșoc funcționează prin îmbrăcăminte?

Datorită tensiunii extrem de ridicate, electroșocurile funcționează bine, în ciuda îmbrăcămintei normale. Geaca de piele sau alte îmbrăcăminte mai puternică nu este de obicei un obstacol.


Electroșoc sau spray cu piper?

Ambele produse de apărare au avantajele și dezavantajele lor. Electroșocul poate fi utilizat doar în contact strâns cu atacatorul, în timp ce spray-ul defensiv poate fi utilizat la o distanță de câțiva metri. Spray cu piper trebuie să fie pulverizat pe față, dar electroșocul funcționează oriunde pe corp. Spray-ul de apărare nu este potrivit pentru utilizarea în cameră, când este folosit în aer liber, depinde de vreme. Se recomandă să se combine ambele instrumente de apărare.